GIF Animaties

Animaties waren de eerste tekeningen die ik met de computer maakte.
Jaren geleden had iemand eens een animatie met mijn naam gemaakt en dat vond ik zo leuk dat ik het ook zelf wilde leren. Zo kwam ik in aanraking met beeldbewerkingssoftware en begon ik mijn eerste animaties te maken. Mijn oude animaties zijn nog te bereiken via de Links.

Alle nieuwe animaties komen hier op de nieuwe website te staan.

Een kleine uitleg over hoe ik werk:

Eerst teken ik de verschillende figuurtjes in Paint Shop Pro, een programma dat lijkt op Photoshop. Meestal letterlijk pixel voor pixel. Dan maak ik de verschillende frames door elk figuurtje steeds iets te wijzigen. Vervolgens worden de verschillende frames samengevoegd in Animation Shop, een heel oud programmaatje, dat echter nog steeds prima werkt. De laatste tijd gebruik ik ook wel het open-source vectortekenprogramma Inkscape voor de eerste ontwerpen. Ditzelfde programma heb ik ook gebruikt voor de tekeningen in mijn boek.

Tenslotte nog even dit:

Je mag de animaties op deze website alleen voor persoonlijk gebruik downloaden en opslaan op je eigen computer. Als je een of twee ervan op je homepage wilt gebruiken verzoek ik je wel een link naar mijn website te plaatsen.

Het is niet toegestaan de animaties te veranderen, het Sandrak-logo te verwijderen en/of ze te laten doorgaan voor eigen creaties. Verder mogen ze niet in verzamelingen worden opgenomen. Er een naam bij zetten valt ook onder veranderen en is dus ook niet toegestaan.

Als je ze met iemand wilt delen, geef ze dan de link naar mijn website. Sla de animatie op je eigen computer op en link niet direct naar de plaatjes.

Comments are closed