Fotografie

Al jaren fotografeer ik met veel plezier. Door mijn medische beperkingen was dit lange tijd vooral in mijn directe omgeving, zoals mijn achtertuin. De foto’s werden geplaatst op mijn oude fotowebsite, die nog te bereiken is via mijn Links.

Hier staan heel veel foto’s die vooral gebruikt worden door Paint Shop Pro gebruikers die er briefpapier, kaartjes en dergelijke mee maken. Deze oude foto’s mogen ook, binnen de voorwaarden op die website, gratis gebruikt worden.

Na de aanleg van mijn stoma in 2010 was ik niet meer beperkt tot mijn directe omgeving en kon ik eindelijk een aantal droomreizen maken. Ook het bezoeken van dierentuinen  en wildparken verder weg is geen probleem meer.

De kwaliteit van mijn fotoapparatuur ging met de jaren eveneens omhoog. Ik gebruik tegenwoordig een Pentax K-1 FF camera en een aantal goede objectieven, waarvan de Pentax SMC DA* 300mm f/4 ED [IF] SDM mijn absoluut favoriete lens is, met name voor dieren. Voor als ik geen zin of mogelijkheid heb om de zware DSLR mee te nemen heb ik nog een Sony RX 100 IV, met een verrassend goed beeldkwaliteit voor zo’n klein cameraatje en de mogelijk om in RAW te fotograferen.

Tegenwoordig fotografeer ik voornamelijk landschappen en dieren. De dieren vaak in dierentuinen, maar waar mogelijk ook in het wild. Mijn beste foto’s plaats ik hier op mijn website.

Een groot aantal van mijn foto’s in hoge resolutie is te vinden op Wildlife Reference Photo’s for Artists. Meer daarover kun je lezen bij Tekeningen.

Comments are closed