Bijzondere gasten.

Afgelopen woensdagochtend werden wij geroepen door onze buurman. Die had ’s nachts de roep van een uil gehoord en was op zoek gegaan. Hij vond een ransuil, hoog op een tak in de grove den in onze achtertuin. Natuurlijk ben ik meteen naar binnen gerend om mijn camera te halen en wat foto’s te maken. Omdat de uil hoog in de boom zat nog best wel lastig. Uit zijn roep konden we opmaken dat het een mannetje was. Verder hebben we hem maar zoveel mogelijkmet rust gelaten. Hij trok zich trouwens weinig aan van alle geluiden en mensen in de buurt en deed rustig een dutje.

“s Middag liep ik weer even de tuin in om te kijken, toen mijn man ze:i: ’Hij zit nu in de Koreaspar’. ‘Nee hoor, hij zit nog gewoon op dezelfde plek’, antwoordde ik. Er bleek dus een tweede uil te zijn, ditmaal een vrouwtje. Ze hebben er de hele dag gezeten, af en toe roepend naar elkaar. Het vrouwtje was schuwer dan het mannetje, dat het gedoe om hem heen met belangstelling volgde.Je kunt het op de foto’s zien aan de manier waarop haar oren helemaal omhoog staan.

Aan het begin van de avond had een kat het vrouwtje ontdekt en begon in de boom te klimmen. Dat was het sein voor haar om weg te vliegen. Het mannetje volgde enkele ogenblikken later. We hebben ze niet meer gezien, maar horen af en toe hun roep nog, dus zijn ze nog steeeds ergens in de buurt. Heel bijzonder om dit soort gasten zomaar in je achtertuin te hebben. De foto’s kun je vinden in het album roofvogels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.