Zo lief……

Om 5 uur ging vanmorgen de wekker al. Snel douchen en een energybar naar binnen werken. Om 6 uur worden we verwacht bij Triple D voor de eerste fotosessies. We maken kennis met de medefotografen, 3 Amerikaanse heren, twee van onze leeftijd en eentje van in de 30. We zijn dus maar met een klein groepje. Maximale groepgrootte is 8 fotografen en bij de wintersessies in de sneeuw halen ze die aantallen makkelijk. Na de nodige uitleg, het tekenen van uitgebreide vrijwaringsverklaringen en doornemen van alle veiligheidsvoorschriften, het even aaien van een tijgertje is er niet bij, vertrekken we per auto naar de eerste locatie, een afgeschermd stukje bos. De trainsters beginnen met baby vosjes, zowel rode als zilvervosjes van een week of 8 oud. Halverwege komen er ook een paar volwassen dieren bij. De beestjes hebben er zin in en ravotten heerlijk met elkaar. Na een uur verhuizen we naar een perceeltje ernaast en komen de jonge coyotes te voorschijn. Vier in totaal met later nog 2 volwassen dieren. We werden getracteerd op een concert van huilende coyotes. Een brandweersirene is er niks bij. De kleintjes doen al vrolijk mee, maar verder dan een miauwend geluid komt er nog niet uit.

Na deze sessie reden we terug naar de ranch voor een korte pauze.  Daar vonden ook de overige 2 sessies van vandaag plaats. De Siberische lynxbabies waren het eerst aan de beurt. Dit waren nog hele kleintjes van een week of drie. Je kunt ze herkennen aan de pluimpjes op de oortjes. Daarna als afsluiting een paar pluizige bobcatjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat zijn Amerikaanse lynxen. Ik heb al gedreigd er eentje mee naar huis te nemen. Past wel in de zak van mijn nieuwe jas.

Even na 11 uur zat het er alweer op voor vandaag. Gelukkig maar, want het is nog steeds warm en we waren inmiddels ook wel aan een brunch toe. De komende 2 ochtenden wordt het weer zo vroeg opstaan. Als het weer zo blijft hebben we de 4e dag, die als reserve gepland stond, niet nodig. Dat geeft ons dan dinsdag nog mooi de tijd om een stukje van Glacier National Park te zien. Maar eerst nog 2 dagen beestjes. Hier alvast een paar plaatjes van vandaag.


One Comment:

  1. Geweldige ervaring Yvonne! Prachtig die kleine beestjes 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.