Van Yellowstone naar Grand Tetons NP

En ja hoor, vannacht heeft het inderdaad een beetje gesneeuwd. Niet zoveel dat het echt wit was, maar wel genoeg om de takken van de vele dennenbomen net iets extras te geven. Ook nu zijn we weer vroeg vertrokken. De weg naar Teton Village loopt namelijk dwars door het onderste deel van Yellowstone, dus was het logisch om eerst de geysergebieden daar te bezoeken en dan door te rijden naar ons hotel. We hadden dan ook geen enkele moeite om te parkeren. De houten vlonderpaden rondom de vulkanische poelen waren wel nog glibberig van de sneeuw in combinatie met het aanvriezen van de stoom. Achtereenvolgens hebben we Lower Geyser, Middle Geyser en Upper Geyser bezocht. De laaste is ook waar de beroemde Old Faithfull zo ongeveer elke 90 min. uitbarst. We waren er ruim op tijd voor de volgende uitbarsting werd verwacht en hadden dus goede plaatsen. Een tijd lang was hij ons een beetje aan het pesten met mini uitbarstinkjes en de uiteindelijke uitbarsting nog ruim 20 min. later dan gepland. Een indrukwekkend gezicht.

Alleen waren een stel Chinezen nogal irritant. Wij zaten al een uur in de kou te wachten om een goede plek te hebben, terwijl zij op het laatste moment aan komen en dan verwachten dat ze wel  even voor de mensen vooraan kunnen gaan staan, zodat die naast de geyser ook hun achterhoofden op de foto krijgen. Dat ging dus mooi niet door. Veel Chinezen trekken zich ook niets aan van waarschuwingsbordjes en stappen rustig van het veilige pad de instabiele bodem op om of stappen uit hun auto om even van lekker dichtbij een selfie met een bizon te maken. Op parkeerterreinen moet je vreselijk goed uitkijken, want ze hebben geen enkel oog voor auto’s of andere mensen, alleen maar voor hun telefoons en stappen zo voor een rijdende auto. Levensgevaarlijk.

Na de drie Geyserbasins zijn we naar Grant Village gereden met de bedoeling daar te lunchen. Onderweg zagen we een zwarte beer aan de overkant van de weg, die toen onze auto dichterbij kwam weer snel het bos in rende. Vanmorgen zagen we ook weer bizons en voor het restaurant was een muisje ijverig bezig de uitgang van zijn hol dicht te maken. Ik heb geen foto, maar wel een kort filmpje van het muisje en heb Thomas gevraagd of hij het samen met het filmpje van Old Faithfull op de site wil zetten, als dat kan.

Het volgende deel van de rit begon het weer te sneeuwen en werd het grijs en nat, maar vlak bij onze bestemming klaarde het weer op. We zitten nu in de buurt van hogere bergen in een typisch wintersportdorp. Morgen maar eens kijken of we met de kabelbaan de berg op kunnen.

Video: Muis
Video: Old Faithfull

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.