Grand Teton NP en omgeving

Vanmorgen zijn we wat later begonnen dan de voorgaande dagen. Ons eerste doel was de Chapel of Transfiguration, een piepklein houten kerkje in the middle of nowhere, met achter het altaar een groot raam met uitzicht op de Tetons.

Daarna zijn we naar Mormon Row gereden, een verzameling bewaard gebleven woningen en schuren van Mormoonse pioniers van rond 1900. De gebouwen waren erg fotogeniek, maar toen ik de grondeekhoorns naast een van de schuren ontdekte eisten die al mijn aandacht op.
Uiteindelijk heb ik me toch los weten te rukken en zijn we over een gravelweg naar Schwabacher Landing gereden, een mooi plekje aan het water met de bergen op de achtergrond. Toen even terug naar het hotel om wat bagage op de kamer achter te laten en vervolgens naar de kabelbaan, op loopafstand van het hotel.

De Jackson Hole Arial Tram brengt je in 12 minuten naar de top van Rendezvous Mountain, op een hoogte van 3185 m. In de cabines is plaats voor max. 100 mensen. Zoveel waren het er gelukkig niet. Tom heeft op de weg naar boven nog een beer gezien. Ik niet want ik durfde me niet om te draaien. Bovenaan was het ijskoud en winderig. Er stond een klein gebouwtje waar je wafels kon eten met pindakaas en bacon. Een vreemde combinatie maar wel lekker. Tom is nog een stukje hoger geklommen, maar ik had al genoeg hoogtevrees en was blij toen we na de terugrit weer beneden waren.

Morgen rijden we via het laatste stukje Yellowstone naar Cody, een cowboystadje, vooral bekend van rodeo’s.

Video: Grondeekhoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.