Van Grand Teton naar Cody

Vanmorgen begonnen we weer met stralend weer, maar hoe dichter we weer bij Yellowstone kwamen hoe kouder het werd en vielen er af en toe ook een paar druppels regen. Je kon ook merken dat het zondag was, want we stonden een aardig tijdje in de file voor de ingang van het park. Maar de snelste weg naar Cody loopt nu eenmaal dwars door het park. In de winter, zo ongeveer vanaf september tot eind mei zijn de wegen in het park afgesloten en moet je ruim 200 mijl omrijden. Er komen dan alleen nog toeristen met sneeuwscooters en dat soort voertuigen.
We hebben hebben nog een kleine omweg gemaakt langs de Mud Vulcano en Sulphur Caldron, wederom veel stoom, borrelende modderpoelen en een doordringende zwavellucht. Daarna, op weg naar de oostelijke uitgang van het park hadden we veel oponthoud door wegwerkzaamheden en stukken gravel waar de weg kapot was.
Een grote bison had zichzelf zodanig langs de kant van de weg in positie gebracht dat ie op de eerste rang lag om het gekrioel van die mensjes in hun autootjes eens op zijn gemak gade te slaan.

Op zichzelf was het een mooie route, waarbij een groot stuk langs Lake Yellowstone liep en we over hoge bergpassen en diepe dalen kwamen. Een stuk oostelijker begon de natuur langzaam te veranderen. De bergen werden bruin met kartels en andere vreemde vormen. De weg loopt door Buffalo Bill State park. Die fascinatie met Buffalo Bill zie je ook hier in Cody terug in de winkels, musea enz.

Na nog een snel bezoek aan de Walmart voor nieuwe proviand en een nog snellere snelle hap bij Subway zijn we nu in ons hotel neergeploft. Door al dat oponthoud onderweg waren we aardig op. Vanavond maar een avondje bedhangen. Er komt straks een mooie documentaire over Yellowstone op tv. Kunnen we zien wat we allemaal niet gezien hebben. Maar Yellowstone was zondermeer zeer de moeite waard en onvergetelijk. Behalve de bizon-bermtoerist vandaag geen dierenfoto’s. Ik heb langs de weg een Bald Eagle (Amerikaanse Zeearend, met die witte kop) gezien en Tom aan zijn kant een paar Bighornschapen op een berg, maar daar hebben we geen foto’s van.

Morgen rijden we door naar Buffalo, ook weer voor 1 nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.