Van Cody naar Buffalo

Vandaag weer een reisdag door een verrassend mooie en afwisselende omgeving. Eerst een stukje prairie, met eindeloze vergezichten en in de verte heel veel herten. Je kunt je zo voorstellen hoe de cowboys daar met hun kuddes rondtrokken. Toen weilanden, koeien, landbouwgronden en af en toe een huis, ranch of junk yard. Vervolgens afgeplatte rotsen, toen ruigere rotsachtige heuvels en uiteindelijk weer hoge bergen. De route ging over een hoge bergpas van 3000 m. waar nog sneeuw lag. Een stukje verder weer een mooi uitkijkpunt met een veld bloeiende lupinen. Het was erg rustig onderweg met hele stukken zonder ook maar een andere auto tegen te komen.

De lijst van dieren van vandaag:

1 Herten ver weg op de prairie.
2 Een gevlekt half wild paard op de prairie.
3 Vogels die vlak voor onze auto de weg overstaken.
4 Een wit paard in een wei. (foto)
5 Koeien in assorti kleuren, voornamelijk wit. (foto)
6 Een zeer onvoorzichtig eekhoortje dat op het laatste moment de weg op rende, zodat we niet meer konden remmen. Gelukkig in het midden en niet onder de banden. Hij heeft het zonder schade overleefd, want we konden hem in de achteruitspiegel zien verderrennen.
7 Een vrij groot knaagdier bij het restaurantje waar we wilden lunchen. Helaas had ik mijn camera net weggelegd. Voor ik die weer gepakt had was ie al een stuk verder in het gras verdwenen. (foto)

Halverwege de middag waren we al bij het hotel. Hier in Buffalo is verder niet veel te doen. Daarom besloten we de rest van de middag te besteden aan wat huishoudelijke klusjes, zoals het reorganiseren van de koffers en inventariseren wat we nog aan schone kleding hebben.

Morgen nog een reisdag waarbij we de mooie staat Wyoming achter ons laten en South Dakota binnenrijden, de 5e staat van deze reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.