Van Buffalo naar Rapid City

De weg van Buffalo naar Rapid City gaat volledig over de Interstate I90 East. De snelheid op deze weg is vrijwel overal 80 Mph, en stoppen is streng verboden. En ze staan er echt, die autootjes van de Highway police, net verscholen achter een heuveltje, klaar om overtreders direct in de kraag te grijpen. Dat risico willen we niet lopen. Dus weinig foto’s van onderweg. Het landschap was ook lang niet zo afwisselend als gisteren. Voornamelijk heuvelachtig met gras en soms een stuk wild koolzaad en weinig bomen. Het was niet druk op de weg dus we konden goed opschieten en waren al om 13.00 op de plaats van bestemming. Veel te vroeg om al in ons hotel in te checken.

Dus zijn we eerst een dinosaurusmuseum gaan bekijken, maar dat viel tegen. Dat Tom bijna door zo’n beest opgegeten werd was nog het spannendste. (zie foto)
Daarna maar naar het 1 mijl verderop gelegen berensafaripark. Per slot van rekening hebben we nog nauwelijks dieren gezien deze vakantie. Het grootste deel van het park verken je in je auto en je kunt dus ook alleen foto’s door het dichte raam maken. Veel reflecties en mislukte foto’s dus. Maar het was geweldig die grote beesten van zo dichtbij te zien. In een ander deel kon je wel langs wat verblijven wandelen, zoals bij een groepje berencubs en een bobcat, oftewel een Amerikaanse Lynx. Ook weten we nu wat het grote knaagdier was dat we gisteren gezien hebben, want hier hadden ze er ook een: een groundhog, oftewel een bosmarmot.

Onderweg naaar het hotel nog een paar fotootjes van hoe zo’n plaats er nou uitziet. Dit is typisch voor heel veel plaatsen. Ze lijken allemaal op elkaar. Wat bijzonder is aan Rapid City is dat ze in het centrum op straathoeken beelden van alle Amerikaanse presidenten ooit hebben. We hebben er al een paar gespot.

Eenmaal aangekomen in het hotel konden we vlot inchecken bij een zeer vriendelijke jongedame, die vroeg waar we vandaan komen. Op ons antwoord ‘The Netherlands’ vertelde ze dat ze daar een keer geweest was, in Wageningen of all places. Laat dat nou net de plaats zijn waar ik geboren ben en waar Tom een dorp verder is geboren en opgegroeid. Ze was verder nog ergens geweest waar die dames achter het raam zitten, maar die plaatsnaam wist ze even niet meer. Zal vast niet Ede geweest zijn. 😉 Zelf is ze oorspronkelijk afkomstig uit Brazilie vertelde ze.

Ons hotel voor de komende 4 nachten is heel groot. Acht verdiepingen rondom een atrium met waterval en meer van dat soort decoratie. Wij zitten op de bovenste etage. We kregen nog een gratis upgrade naar een veel ruimere kamer met 2 Queen size bedden, 2 televisies en heel veel ruimte. Nooit weg natuurlijk. Ook een prima restaurant beneden, waar Tom overigens wel moest aantonen dat ie boven de 18 is, alvorens een biertje te mogen bestellen.

Morgen staan Mount Rushmore, Custer State park en de Needles Highway op het programma. Het is hier inmiddels warm. De voorspelling voor de komende dagen: Morgen 26, overmorgen 30 en vrijdag 36 graden.

Video: Beren

One Comment:

  1. Haha Blijkbaar een twijfelgeval of Tom boven de 18 is?? Lol!
    Foto’s geven weer een mooie indruk! Ziet er allemaal indrukwekkend uit. Hier ook erg warm. Dinsdag 35, nu even tikje minder…(30)
    Veel plezier nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *