Custer State Park en Needles Highway

Vanmorgen vanwege de verwachte warmte maar weer bijtijds opgestaan. Na een goed ontbijt met een serveerster die iederen ‘Darling’ noemde, was ons eerste doel Mount Rushmore, ten zuiden van Rapid City. Vanaf de weg kon je de hoofden van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln al zien. Het uit graniet gehakte monument herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten.

Daarna bezochten we Custer State Park. Heel mooi en rustig met glooiende heuvels, boompjes en mooie vergezichten. Er leven veel dieren, maar behalve een paar bizons in de verte en een groepje halfwilde ezels hebben we er niet veel gezien. Ze zullen zich vanwege de warmte wel in de meer schaduwrijke delen terugtrekken, waar ze niet te zien zijn. Met uitzondering van die ene bizon die ineens recht voor ons over de weg aan kwam wandelen. De foto is door de voorruit van de auto genomen. Met zo’n kolossaal beest voor je stap je echt niet even uit de auo voor een close-up.

Via de Needles Highway verlaat je het park weer. Een hele mooie weg met haarspeldbochten, ravijnen, mooie rotspartijen en een paar tunnels waar precies 1 auto doorheen kan.

Onderweg ook veel motorrijders. De regels verschillen blijkbaar per staat, maar hier in South Dakota hoef je alleen maar een helm op als je onder de 18 bent. Je ziet dan ook heel veel motorrijders in t-shirt en korte broek met alleen een bandana op het hoofd met 65 Mph over de snelweg scheuren. Maar handlebars die boven je schouders uitkomen mogen hier dan weer niet.

Morgen gaan we naar het Badlands NP, een stukje ten oosten van Rapid City,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.