Adembenemend mooi.

Mexicaans eten is lekker. Klungel had er ook geen problemen mee, gelukkig.

Vanmorgen vertrokken we al vlug naarhet plaatselijke vliegveldje een paar minuten rijden bij ons hotel vandaan. De reisorganisatie had een vroege vlucht voor ons geboekt. Later op de dag wordt het al snel wat nevelig in de canyon en zo hadden we het beste uitzicht.  Na de nodige veiligheidsinstructies en het wegen van de passagiers voor de beste verdeling over de helicopter kregen we onze plaatsnummers en een opblaasbaar zwemvest voor het geval we in de Coloradorivier zouden storten. We waren met 6 passagiers plus de piloot. Ik had een plaats bij het raam, maar ook als je in het midden zat, zoals Tom, had je een prima uitzicht door de grote panoramaramen. Eerst vlieg je een stuk over het Kanab forest. Dan vlieg je over de rand van de canyon en hap je letterlijk naar adem. Zo enorm groot en mooi en indrukwekkend. Vanaf de rand is het ook mooi, maar nu zit je er middenin. Muziek van A Space Odessey op je koptelefoon voor maximaal effect. Die koptelefoon is wel nodig, want zo’n heli maakt best wel herrie. Zet je geluid maar laag als je het filmpje bekijkt. Ik heb mooiere filmpjes, maar die zijn te groot en ik kan hier geen video bewerken. Ik heb alleen mijn kleine camera meegenomen omdat ik vooral wilde genieten en niet steeds met fotograferen bezig wilde zijn. Maar het ding maakt behoorlijk goede foto’s.

Tussen de middag hebben we gelunched in het beroemde El Tovar hotel aan de rand van de Canyon. Heerlijk eten, een sfeervol interieur en een prachtig uitzicht. Alleen heeft Tom een probleem. Hij is me alsmaar kwijt. Meestal heb ik namelijk iets blauws of in ieder geval iets in pastelkleur aan. Maar vandaag heb ik mijn knalrode lefshirt aan. Dat draag ik alleen als ik iets ga doen wat ik eigenlijk niet durf, zoals die helicoptervlucht. Dat is Tom niet gewend. 😉

Vanavond zoeken we nog even een paar uitkijkpunten op om wat foto’s met telelens te maken. Morgen gaan we weer verder. Nu naar Sedona, een wat grotere plaats. Ook daar blijven we 2 nachten. Na Sedona gaat het weer richting California voor alweer de laatste week. De tijd gaat ongelooflijk snel.

One Comment:

  1. Goedemiddag Yvonne en Tom,
    De verjaardag al aan het vieren? Yvonne, van harte gefeliciteerd.
    Geniet nog van de laatste week Amerika. Wij genieten elke dag van je blog.
    Hartelijke groet van Albert Jan en Hella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.