Groot (s)

Onze hele dag in Page zijn we gisteren begonnen met een zeer rammelend en bonkend ritje in een soort omgebouwde pick-up truck, waar 14 man opeengepakt in pasten. Over een hobbelige gravelweg vol kuilen werden we in ong. 20 minuten naar Upper Antilope Canyon gereden en vervolgens in een rap tempo door de slotcanyon gedirigeerd. Dit samen met heel veel andere groepen. Onze gids deed haar best om ons toch de kans te geven foto’s te maken. We hadden ook de veel duurdere fototour kunnen doen, maar toen ik zag hoe het er bij die groepen aan toe ging, was ik blij dat we dat niet gedaan hebben. Die fotogroepen werden als in het leger gecommandeerd: Place your tripods! Shoot now! Shoot!Shoot! In alle drukte zou je bijna vergeten te genieten van de Canyon, die werkelijk sprookjesachtig mooi is. We hebben niet veel foto’s omdat het in sommige delen vrij donker was en je bij de gewone tour geen statief mee mag. Maar toch nog wel een aantal. Zie hieronder.

Daarna eerst terug naar het hotel om te douchen, want het stof uit de canyon zat overal. Daarna even naar de Walmart voor wat boodschappen. Een hele grote dit keer waar je makkelijk in kunt verdwalen. Toen een paar uurtjes rust, want het was dik over de 30 graden. In de avond zijn we nog even naar Lake Powell en de Glen Canyondam gereden, niet al te ver van ons hotel.

Vandaag was het tijd om te verkassen naar de Grand Canyon. Omdat we via de oostelijke ingang het gebied binnenkwamen hebben we al meteen een aantal uitkijkpunten gezien. Overweldigend groot, bijna niet te bevatten.  Dan voel je je wel bevoorrecht dat je al dat moois met eigen ogen kunt zien. Maar dat geldt eigenlijk voor deze hele reis. We genieten elke dag weer en verbazen ons over de steeds weer andere vergezichten en landschappen.

Vanavond gaan we zien of we Mexicaans eten lekker vinden. Ben benieuwd hoe Klungel daar op gaat reageren. Morgenochtend dan de helicoptertocht van 45 minuten boven de Grand Canyon. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat behoorlijk eng vind. Maar ik doe het lekker toch.🤑😓🙃

De foto’s van Antilope Canyon en een panorama van de Grand Canyon. Kijk vooral even naar de onderkant van de eerste foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.