Brrrrrrrrr……

Toen we gisteren in Bryce aankwamen was het een graad of 9 en zonnig hier. Vanmorgen werden we wakker en was het dik onder 0. Voor we op pad konden moesten we eerst naar een winkel voor een ijskrabber voor de autoruiten. We hebben meteen ook maar een fleecevest voor Tom gekocht. Die was vergeten een trui in zijn koffer te stoppen. Daarna zijn we het park ingegaan om het ene prachtige vergezicht na het andere te bewonderen. Bryce is weer totaal anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. De eerste blik op het amfitheater is adembenemend. De hele ochtend wisselden zon en sneeuwbuien elkaar in snel tempo af. In IJsland zeiden ze: Als het weer je niet bevalt moet je 5 minuten wachten. Maar hier wisselde het soms per minuut. Wel fijn voor de foto’s trouwens. Wisselende wolken en lichtomstandigheden zijn nu eenmaal net iets interessanter dan een strak blauwe lucht. Alleen de snijdende wind is minder. Daardoor voelt het nog kouder aan.

Tegen de middag betrok het helemaal en sneeuwde het aan een stuk door. Je kon niets meer van de omgeving zien. Daarom zijn we naar ons hotel teruggegaan voor een paar uurtjes rust. Even een back up van alle foto’s maken, blog bijwerken en kaarten voor de thuisblijvers schrijven. Mocht het later wat opklaren dan gaan we na het diner nog even het park in. We zitten op maar een paar km van de ingang.

Ik weet niet of jullie het gezien hebben, maar als je via reisblog in de menubalk bovenin  doorklikt naar de volledige post krijg je een optie om te reageren op een post.

Morgen staat de lange rit naar Moab op het programma. Omdat we de toeristische route nemen en onderweg vaak stoppen, zal het wel een lange dag worden. Gelukkig hebben we in Moab weer 2 nachten, dus voldoende tijd voor Arches en Canyonlands NP.

Klungel gedraagt zich nog steeds voorbeeldig. Hij houdt blijkbaar van fastfood. 🙄

Hieronder wat plaatjes van sprookjesachtig Bryce National Park.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.