Eerst Zion NP en dan naar Bryce NP

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om voor de drukte in Zion te zijn. Bij de ingang moet je de auto parkeren en verder de shuttlebussen nemen. Er zijn 9 stops en je kunt overal uitstappen en later een andere bus nemen. Je hoeft nooit meer dan een paar minuten op de volgende te wachten. Prima systeem. Het voorkomt de chaos zoals we in Yosemite meegemaakt hebben.

We vonden Zion erg mooi. In de middag zijn we vertrokken richting Bryce. De weg loopt eerst nog een heel stuk door een ander deel van het park met ook hier prachtige viewpoints. Eenmaal Zion uit is het landschap weer vlakker, met wat dorpjes, weilanden en zelfs ergens achter een hek een kudde bisons. Die heb ik natuurlijk op de foto gezet, al waren ze vrij ver weg.

Toen we daar weg wilden rijden begon de auto te zeuren dat ons rechter achterremlicht het niet deed. Dat deed ie in San Francisco ook al een keer maar toen deed ie het even later gewoon weer. Nu dus niet helaas. We hebben even gekeken maar het lampje lijkt heel. Er liggen geen reservelampjes in de auto. We zijn maar doorgereden naar ons overnachtingsadres. Hier in de buurt is een autoreparatie en servicebedrijf. Daar zijn we maar even langs gegaan en voor 3 dollar is het probleem opgelost.

Aan het begin van de avond zijn we nog even naar het park gereden, ong. 5 km, dus niet zo ver, voor een adembenemende eerste blik op Bryce Canyon. Morgen meer over Bryce.

De foto’s zijn van Zion en van onderweg. Ik grijp iedere keer zo maar een paar, want echt de beste uitzoeken is niet te doen op mijn tablet. Maar dan hebben jullie een beetje een indruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *