Moe

Gisteren een hele lange rit van Bryce naar Moab. Eerst via haarspeldbochten door bergen en toen langs eindeloze dorre graslanden met af en toe wat koeien. In een klein dorpje gestopt bij een eettentje. 4 Jongedames achter de bar, waarvan eentje onze bestelling opnam en ons geld aanpakte. Vervolgens kreeg ik al snel mijn Chai Latte. Die verwacht je eigenlijk niet daar, maar hij smaakte best. Na 10 minuten is Tom maar eens gaan vragen of hij zijn koffie nog kreeg. Oh ja, met slagroom nog wel. Enfin 20 minuten later nog geen broodjes. Toch maar weer vragen, nu aan de dame die duidelijk de moeder van de jongedames achter de bar was. Oeps, ze ging ze meteen maken. Als goedmakertje kregen we 2 grote blueberry muffins. Die waren lekker, de broodjes niet helaas.

Toen nog een stuk door typisch John Wayne Western-landschap en na nog een stuk snelweg waar je zowaar 130 mocht kwamen we vlak voor Moab ineens in een file terecht. Langs de kant van de weg stonden rijen pick up trucks geparkeerd met in de laadbak hele families op klapstoeltjes. Het geheel deed mij denken aan het bermtoerisme op filmpjes uit de jaren 50 en 60. Tot ons ineens opviel dat er wel erg veel oldtimers tussen het normale verkeer reden. Het bleek een grote oldtimermanifestatie te zijn.

We zijn eerst maar gaan inchecken en met onze koffers met de lift naar boven gegaan. Eenmaal op de 2e verdieping aangekomen ging de liftdeur niet open. Na even gewacht te hebben wilden we al op de noodknop drukken toen ik me omdraaide. Bleek de lift, net als bij Ikea, twee deuren te heben en de tweede deur stond al een hele tijd open. Dat geeft wel aan hoe moe we waren. Bovendien heb ik sinds Bryce heel erg last van hooikoorts. Het is hier door de droogte nog erger dan thuis

In het Italiaanse restaurant waar we heerlijk gegeten hebben zaten we eerste rang voor de Cadillacs, Corvettes, T-Fords en Volkswagenbusjes, die nog steeds hun rondjes reden. Geweldig om te zien. Brullende motoren, knallende uitlaten en de meest uiteenlopende oude auto’s, al dan niet gerestaureerd. Onze hotelkamer ligt gelukkig niet aan de straatkant, dus daar hoorde je nauwelijks iets.

Vanmorgen zijn we naar Arches NP geweest. We hebben een paar van de bekende bogen gezien maar vonden de andere rotsformaties eigenlijk veel interessanter. We hebben allebei de neiging van alles te zien in de grillige vormen. Voor vanmiddag stond Canyonlands op het programma, maar die slaan we over. Op een gegeven moment zit je hoofd zo vol indrukken dat er niks meer bij kan. De middag hebben we nu doorgebracht met wat winkelen en op een terrasje aapjeskijken. Ook heel leuk en vooral ontspannend.

De rit naar Monument Valley morgen is gelukkig niet erg lang. Het hotel waar we daar overnachten ligt in Navajo indianen gebied. In de avond hebben we daar een fotoexcursie met een native gids en de volgende ochtend voor zonsopgang nog eentje.

Maar dat is morgen. Eerst nog een paar plaatjes. Achtereenvolgens gisteren onderweg, een paar auto’s en Arches vanmorgen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.