Glacier National Park.

Onze laatste dag in Kalispell. Na het ontbijt zijn we richting de westelijke ingang van Glacier NP gereden, ongeveer 30 mijl hier vandaan. We wisten dat we maar een klein stukje, ongeveer 14 mijl  het park in konden. Een groot deel van de weg, poëtisch de ‘Going to the Sun Road’ genaamd, is nog afgesloten om de schade van de afgelopen winter te herstellen.

Alternatief zou zijn om naar de noordelijke ingang te rijden. Volgens Russ, een van de mede fotografen, is die kant ook mooier. Maar om daar nou ruim 300 mijl voor in de auto te zitten. Dat hadden we er niet voor over. We rijden al genoeg en het was sowieso al een extraatje dat we iets van het park konden zien, doordat we de reservedag voor de fotoworkshop niet nodig hadden. Lake McDonald was zeker de moeite waard en we hebben mooie stroomversnellingen gezien. Zie de foto’s. De witte bloemen heten Bear Grass en ze bloeien overal in het park. Wat Tom met die stok van plan was is me niet geheel duidelijk.

Ik heb trouwens inmiddels ruim 30 grote muggenbulten. Opgelopen tijdens de tweede workshopdag. Die krengen steken dwars door je kleren heen. Thuis moeten ze Tom altijd hebben, maar de Amerikaanse muggen hebben blijkbaar andere voorkeuren.

Morgen gaan we op weg naar Helena, de hoofdstad van de staat Montana, voor 1 nacht. Een rit van ongeveer 3 uur.


One Comment:

  1. Tom zijn oude vis hobbie komt blijkbaar naar biven😉😜🐠🐟

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *