In de sauna.

Vandaag de rit van ruim 400 km naar Mitchell. Het heuvelachtige landschap maakte plaats voor vlakke grasvelden met af en toe een dorpje, koeien en vooral heel veel reclameborden. Best wel saai dus. Gelukkig was het niet echt druk en konden we lekker opschieten.

We zijn alleen even gestopt bij het Akta Lakota Museum/informatiecentrum met een enorm beeld van een Lakota-indiaanse,genaamd Dignity.
De Dignity-sculptuur is een rvs, 50-voet hoog standbeeld speciaal ontworpen door beeldhouwer Dale Lamphere om de culturen van de Lakota- en Dakota-bevolking te eren. Dat is waarom hij drie Native American-modellen in de leeftijd van 14, 29 en 55 gebruikte om het gezicht van Dignity te perfectioneren. Zij draagt een ​​sierlijke jurk naar een patroon van een indiaanse jurk uit de jaren 1850 en houdt een quilt open met 128 roestvrijstalen blauwe ruitvormen.

Lunch bij een klein wegrestaurant, dat vol bleek te zitten met een grote groep Mennonieten. Net zoiets als de bekendere Amish, maar dan minder streng. Zo rijden zij niet in paardenkoetsjes maar gewoon in auto’s. Ze droegen wel allemaal de traditionele kleding. Vrouwen in effen jurken met een wit kapje op het hoofd. De mannen in broeken met bretels, effen shirts en zodra ze getrouwd zijn een baard. Ze hebben ook een eigen taal die lijkt op Oudduits.

Vandaag hebben we de hoogste temperatuur tot nu toe,104 F, dus 40 graden. Net of je een sauna inloopt. Zelfs nu ik dit schrijf rond 20.00 is het nog steeds 33 graden. Snel inchecken in het hotel dus. De jonge dame die ons hielp vroeg om een creditcard en drivers license. Omdat ze overal om een paspoort vragen, had ik die al in mijn hand. Ze pakt hem aan, kijkt vreemd bladert even en zegt:’ How…..oh never mind, found it. I have never seen a passport before.’
Ik: ‘Krijgen jullie dan nooit buitenlanders in dit hotel?’ ‘Jawel hoor’, zegt ze, ‘Canadezen’.

Ja, dat kan ik me voorstellen in een plaats waar de grootste toeristische attractie bestaat uit een Corn Palace, oftewel een Maispaleis. Een monsterlijk gebouw dat voor concerten en andere manifestaties gebruikt wordt en ook nog een landbouwmuseum herbergt.

Morgen weer een lange rit naar onze eindbestemming Minneapolis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.