Niet alleen Joshua Trees.

Gisteren de lange rit naar Blythe, waar overigens niets te beleven is, maar dat wisten we van tevoren. Voor vertrek uit Sedona nog even een geldautomaat opgezocht en tegelijk de noodrantsoenen aangevuld en nog even naar het toilet. Dat laatste werd nogal grappig. De openbare toiletten hier zijn van die hokjes waar je onderdoor kunt kijken. Ik stond net voor het toilet mijn stomazakje te legen, toen in het stalletje naast mij een meisje van een jaar of 6 naar binnen ging. Blijkbaar zag ze mijn voeten omgekeerd voor het toilet staan, want ze riep naar haar moeder: ‘There is someone standing there and peeing the wrong way’. Moeders meteen van ‘Shhht,  Heather, quiet. ‘ Heather weer :’Yeah, but mom…. ‘ Moeder: ‘Shht, I’ll explain later!’   Die verklaring had ik wel willen horen. 😉  Ik had er nooit bij stilgestaan dat het natuurlijk wel een beetje vreemd overkomt als je op het damestoilet een paar voeten andersom ziet staan, vergezeld van een klaterend geluid. Ik gebruik dan ook in NL meestal het invalidentoilet. Anyway, de rest van de rit naar Blythe was redelijk saai, afgezien van de grote Saguaro cactussen langs de weg.

Vanmorgen regende het pijpenstelen (in Southern California nota bene) en dat maakte de auto weer redelijk toonbaar. Gelukkig werd het weer op weg naar Joshua Tree NP al snel beter. Het park viel ons absoluut niet tegen. Zoveel verschillende vegetatie. Uiteraard de Joshua Tree waar het park zijn naam aan dankt, maar ook yucca, agave, bloeiende christusdoorns en cholla-cactussen. Prachtig, als je zoals wij van planten houdt. Rotsen zijn er ook, evenals mensen die daar weer opklimmen. Maar verder was het er lekker rustig.

Nu zijn we in Palm Springs. We wilden nog met de arial tram kabelbaan de berg op, maar het is hier inmiddels helemaal bewolkt, dus dat heeft niet veel zin. Dan maar een rustige avond in de buurt van ons hotel. Morgen weer een lange rit naar Pismo Beach, waarbij we dwars door een groot stuk Los Angeles moeten.

De foto’s zijn allemaal in Joshua Tree National Park genomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.