This is the life..

Vandaag zijn we van Palm Springs naar Pismo Beach gereden. Een enerverende rit dwars door Los Angeles, met 4, 5 en 6 baanswegen, waarbij ze je ook nog eens aan alle kanten voorbij komen scheuren. Los Angeles met eraan gegroeide voorsteden is zo groot dat je er een paar uur mee bezig bent om er van oost naar west doorheen te ploegen. Af en toe is de spaghetti van wegen en fly-overs erg ingewikkeld en halen bestuurders allerlei capriolen uit om op tijd de juiste afslag te bereiken. In de buurt van Calebasas, voor Kardashianfans welbekend, ging het vlak voor ons dan ook fout. Een auto op de rechterbaan en een auto op de linkerbaan gingen gelijktijdig naar de middenbaan. Dat was dus boem. Gelukkig schoven ze samen via de rechterbaan de berm in en bleven wij, eveneens op de middenbaan, gevrijwaard van ‘collateral damage’. Zo te zien hadden beide auto’s alleen blikschade. Het laatste deel van de rit ging door een heuvelachtig gebied met heel veel wijngaarden.

Ons hotel ligt pal aan de Pacifische oceaan, met een mooie tuin. Net over de rand van het hekje zitten broedende meeuwen op de rotsen. We hebben zojuist heerlijk gegeten in het restaurant hiernaast. Mojitootje voor mij, terwijl Tom eindelijk weer eens kon genieten van een goed glas wijn. Live entertainment was er ook, in de vorm van dartelende dolfijnen in de verte en schelpen stukslaande zeeotters. Helaas net te ver weg om foto’s te maken. Nu zitten we op ons balkonnetje naar een langsvliegende pelikaan te kijken. Zijn jullie al jaloers? 😉 Het enige wat ontbreekt is een mooie zonsondergang, maar die zon heeft zich de hele dag nauwelijks laten zien en het is nu volledig bewolkt en een graad of 15.

Jammer dat we hier maar 1 nacht blijven. Morgen rijden we naar Monterey. Het was de bedoeling via Highway 1 de kust te volgen, maar dat kan niet. Het grootste deel is namelijk afgesloten. Doordat ze deze winter en dit voorjaar zoveel regen hebben gehad, zijn er modderstromen (mud slides) ontstaan, die grote stukken weg en een brug totaal hebben vernield. Het herstel zal nog zeker tot eind van het jaar duren. Daarom rijden we nu langs een andere weg, verder van de kust en kunnen zo een klein deel van het relatief onbekende Pinnacles National Park meepikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.