Van de regen in de…

…sneeuw dus. Gisteren zijn we van San Francisco naar Lake Tahoe gereden. Onderweg miezerregen, afgewisseld door stortbuien. Aangekomen in South Lake Tahoe was het meer niet te zien door de laaghangende bewolking. In het hotel bleken ze alleen een reservering te hebben voor een T. Brandts uit Frankfurt in Duitsland. Maar aangezien de overige gegevens wel klopten, hebben ze ons toch maar een kamer gegeven. Gegeten bij de overburen, een Applebee restaurant en toen rennend door een nieuwe plensbui terug naar het hotel.

Vanmorgen fijn wakker worden met een flinke hoofdpijn en een laagje verse sneeuw. De hoofdpijn verdween gelukkig als sneeuw voor de zon  met wat paracetamol. De sneeuw had er wat meer moeite mee. Na het ontbijt even aan de balie overlegd en daar wisten ze te vertellen dat de wegen rond het meer net weer vrijgegeven waren voor autos zonder winterbanden, dus besloten we maar met de auto op pad te gaan. Bij een van de viewpoints zagen we een aziatisch uitziend stel. Hij lag languit in de  natte sneeuw terwijl zij foto’s van hem maakte. Wij moesten daar erg om lachen, want zijn spijkerbroek was uiteraard doorweekt toen hij weer overeind kwam. We raakten aan de praat en zij vroeg of we net ook dat enge stuk hadden gereden met alleen de smalle weg met aan weerszijden een diep ravijn en geen vangrails. Dat hadden we inderdaad. Vervolgens vertelde ze hoe zij dat gedaan had. Ze was in het midden van de weg gaan rijden ‘praying out loud: please, no eartquake now, please no earthquake now…’

Begin van de middag brak de zon alsnog door, dus op de tweede helft van ons rondje Lake Tahoe was het een stuk aangenamer. We zijn op een paar mooie plekken geweest en ik heb de nodige foto’s gemaakt. Toen nog even over een steile bergweg naar  de dichtstbijzijnde Walmart  in Gardnerville gereden voor wat inkopen. Morgen rijden we naar San Andreas, waar de beroemde breuklijn naar is vernoemd. Misschien dat wij de tekst van de dame van vanochtend maar moeten overnemen…

Op de foto’s het weer vanmorgen voor ons hotel en een zonniger plaatje bij Sand Harbor aan de oostkant van Lake Tahoe.

2 Comments:

  1. Ha, eindelijk had ik door dat ik op ‘Dutch’ moest klikken om het blog te kunnen lezen…
    Jammer dat jullie winters weer lijken te hebben, maar verder ga ik er van uit dat jullie je wel vermaken. En sneeuw in de natuur heeft zo zijn eigen charme. Lachen die Aziaten met hun ‘no eathquake’ hahahaha.
    Veel plezier en hopelijk ook wat beter weer. Maar je hebt een hele tocht voor de boeg, dus dat zal wel goedkomen.
    Groetjes

    • Lol. Ja daar is dat vlaggetje voor. Vanaf vandaag wordt het weer alsmaar beter, maar ze schijnen in Californië de natste winter in tientallen jaren gehad te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *